Uppladdning

För dem som känner mig kan jag säga att  den morbrodern som ordnade mc-träff på Baldernäs inte är den som bor i stockholm utan den andre, den äldsta av dem som bor där nere i mina hemtrakter..

Imorgon är det nyårsafton, ifall nu någon skulle ha missat det.. vi har ansvar för snacks och jag tror att vi har tagit vår uppgift på ganska stort allvar, har iaf. bullat upp ordentligt och har några påsar från ica i köket. Dagens suprise var väl att det gick att röra sig när vi var inne på bolaget, det brukar det inte göra dagen innan men å andra sidan så var det ju innan folk har slutat jobba. Minns den gången det stog en vakt utanför och regeln insläpp-utsläpp gällde och det var kö genom hela affären. Har köpt svartvinbärs-brännvin och en likör med smak av jordgubb,bl.a. känns kanske lite som fel årstid men så länge det smakar gott så.. men naturligtvis så är ju mycket utplockat när man är ute i sista minuten, som den här,  http://www.systembolaget.se/SokDrycker/Produkt?VaruNr=1787&Butik=0&SokStrangar=CIDER+%26+BLANDDRYCKER%3aAlla+l%u00e4nder%3aAlla+storlekar%3a%3a%3aS%u00f6tma%3aFyllighet%3aFruktsyra%3a en av mina favoriter...

Oldsberg & min morbror

Hade för något år sedan en mc-träff på Baldersnäs, som nu ska säljas och ligger ute på blocket av alla ställen enligt aftonbladet. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4088893.ab   Mc-träff blev det bara en innan min morbror drog sig ur, pga. röriga affärerfrån Oldsbergs sida och lite annat om jag förstod det rätt.

så det kan gå...

Äntligen hemma

Igår kom jag hem, välbehållen. Även om dagarna efter julafton var fruktansvärt tråkiga så överlevde jag, det värsta som hände var väl den där föreläsningen på en trekvart om vikten att hålla i pengar (för det kan ju inte vi) och att hålla vikten. Alla frågor om utredningen plockade jag bort genom att säga att det inte var klart, för ta det med dem utan m med mig orkar jag inte, dessutom ville jag inte förstöra julen.

Var hemma hos vännerna L & S igår och spelade lite nya spel (rea, ni vet). Sen satt vi och larvade oss enormt, var rätt så trötta, eller jag var rätt så trött, ska spela ett kortspel på nyår som år ut på att man får dra ett kort ur leken och varje kort betyder att man ska göra något knäppt, förutom de klädda korten för de är pauskort. Risk för urspårning finns.

Om en timma ska vi vara ho m:s morföräldrar så man kanske skulle göra sig iordning..

Trevlig fortsättning

eller vad är det man säger nu?  Eftersom jag anses inte vara socialt kompetent för fem öre så kan jag unna mig att vara lite udda ibland. Sitter framåtlutad i soffan hos mina föräldrar och knackar ner lite här på pappas bärbara. julmaten var god och tomten kom som vanligt. När min syster med familj dykt upp igår så tror jag att den äldsta flickan frågade när tomten skulle komma ungefär 20 gånger i minuten. Tomten kom och de fick sina klappar, bl.a en pippi-dräkt till den yngsta, Lilly, som blir fyra år i januari. hon sprang omkring med orange flätor hela kvällen sen. själv fick jag kläder, smycken och pengar samt badskum.

på lördag kommer jag hem, ska bli skönt att duscha i en dusch med lite tryck i, slappa i soffan, krama m och gosa med katterna. även om det är skönt att kunna få gå på toa utan att ha en bertil som stryker sig mot mina ben hela tiden...

Tågresan gick faktiskt bra, inga förseningar (!) och ingen panik någon gång, inte ens halvpanik. riktigt stolt.

Nu är det bara nyår kvar så kan man börja arbeta på att bli av med all mat man svullat i sig. Började med en promenad idag, jösses vad usel kondis jag har.

Sj Sj gamle vän

häftigt att du lever än... nå´n mer som kommer ihåg den låten? Anyway, imorgon är jag förhoppningsvis i Lilla Paris vid den här tiden och har fått se julgranen,provsmakat julskimnkan och druckit julmust. Kommer väl hem ínom ett par dagar. Nyår ska vi fira med våra vänner vi vivalla och jag ska dansa runt granen.

God Jul på er alla!

Eh....

vet inte hur jag ska säga att det gick idag; personligen gick det för j-a bra med stabilt och jämnt spel, gick 36,37,39,39 och det är ju fyra röda varv, bra i jultider och allt. (För alla icke-nerdar så är resultat mellan 18-29 blåa, 30-35 gröna och 36-39 röda på filt). Jag vann tre av mina fyra matcher och även om de flesta lagkamraterna gick bra så vann inte dem tillräckligt mycket för att vi skulle få några poäng med oss, och det var ju mindre bra. Men jag vet ju att de gjorde så gott dem kunde och så var det lite oflyt några gånger, fick stryk med ett slag och sådär. Snittmässigt blev jag bäst i laget idag och det var ju kul. Imorgon ska M vara med de "stora" grabbarna och leka, då ska a-gruppen spela.

Ska nog vila huvudet, lite ont i skallen. Troligtvis för långt mellan energiintagen även om jag började laga mat inte långt efter jag kommit hem.

Bjufs.

Sjukt

När man läser min blogg så är det svårt att tro att jag är en språk-facist, men det är sant. Oftast iallafall. Det här är mitt forum för att skriva av mig och "lätta på trycket", sedan är jag så disträ att jag glömmer den obligatoriska stavnings och grammtikkontrollen. När det inte finns ett program för rättstavning så glömmer jag bort det, och sitter sedan och skäms. Jag som fick diverse lärare på universitetet att sucka för jag klagade på stavnings och grammtikfel i andras uppsatser, det var ju inte så viktigt. Jag å andra sidan förstår inte att man på den nivån kan släppa ifrån sig ett stort arbete utan en korrekt svenska. Det är obegripligt. M har försökt få mig att förstå att alla inte tycker det är viktigt men jag fattar ändå inte. Hur kan man inte låta bli att rysa när man ser en särskrivning? Även om jag inte förstår m så har jag ändå haft vett att inte klaga för högt på att det är särskrivning på trycket på våra tävlingsdräkter, dem är iallafall oerhört sköna att ha på sig och stramar inte. Dessutom är de inte gjorda av ett material som gör att man efter några timmar i stekande sol en tävlingsdag under sommaren, har förlorat tio kilo som man svettats bort, eller förvandlats till en hög med vatten i ett hörn.

Spelade kvällstävling igår och det gick bra, jag är nöjd även om det alltid finns små saker man kan förbättra. M kom trea, det krävdes mycket bättre resultat för att få pris den här veckan, men så länge som jag är nöjd med vad jag presterar så är jag glad.


Tåg-stress

Ja, det här http://www.na.se/artikel.asp?intId=1426051 var ju roligt. Får mig att längta tills allsvenskan drar igång igen för då kan man nog (iaf. snart) även spela bangolf utomhus... och det är ju hur kul som helst! Tills dess får jag nöja mig med att fjutta fram bollar inomhus. I helgen är det seriespel och precis som sist spelar jag på lördag och m på söndag. Han är förövrigt hemma för han har ju känningar i den opererade armen igen, överansträngd tydligen. Vill ju inte att hans muskelfäste ska gå av igen, som det gjorde då i våras. Nej tack, det var inte alls roligt. Verkligen inget roligt ärr han fick efteråt, men får ju vara glad han fick tillbaka så mycket rörlighet som han fick, tydligen inte alls så vanligt.

Åker väl på kvällstävling imorgon..  

Förresten så beslöt jag mig tillsist att göra som det var tänkt och stå ut med mina föräldrar ett tag, åker ner den 23. men fy fasiken vad dyrt tåget är, hade vart billigare om vi tog bilen ner och m sedan åkte hem. över 600 kr! så ska man tänka på miljön.. jo, men om det nu är så mycket billigare att åka bil så gör man väl det? vi hyrde ju bil många gånger innan vi skaffade oss en, när vi skulle till mina föräldrar, det blev billigare än tåget. sjukt. Jag som inte ens gillar tåg, speciellt inte om man ska byta och om man har mycket packning som man måste släpa på. med min vanliga tur så är alltid det tåg jag åker med försenat och jag måste rusa för det jag ska med väntar inte längre för det och så får jag bara mer panik. en nedsatt hörsel gör det inte bättre, en gång hörde jag fel så jag hamnade i borås istället för vänersborg, så bråttom och så uppstressad var jag. Vad som var positivt var att första klass bara var fem (!) kronor dyrare så jag tog det, kanske är lite lugnare. vi får väl se.

längtar iaf. till att få träffa min syster och hennes underbara ungar som just nu bara pratar om tomten...

Halv-aspie

Nu har det gått några dagar och jag har hunnit lugna ner mig, men är inte så vidare glad för det. men är det något jag har lärt mig så är det att livet går vidare och jag går bara miste om en massa annat om jag ska gräva ned mig i det där. Jag läste intyget lite mer noggrannt, i det tsår det att jag som vuxen visar upp alla tecken på att ha aspberger men detmåste även kunna beläggas att dessa tecken fanns i barndomen. Då min far ljög hej vilt i papprena som de skickade in så kan de inte belägga det, även om hon som utredde mig trodde mer på mig och vad jag berättade om mig som barn än vad han ljög ihop. Det tråkiga är ju att hon inte fick de andra med sig på samma linje.

Jag vet iallafall att jag inte kunnat göra någonting annorlunda. Hade jag vägrat låta mina föräldrar fylla i det där så hade jag inte ens fåt ten chans till att få en diagnos, de var tvugna att ha det. Jag frågade hur det hade gått till om föräldrarna inte hade varit i livet. Jo, då hade de inte kunnat sätta en diagnos. Så om du ska utredas för aspberger i Örebro och inte har vettiga föräldrar (som jag) eller dem i livet, sök dig någon annan stans, är mitt råd. Baserat på intyget jag fått så är jag iaf. en "halv-aspie", alltid något, kan man kanske tycka.


Efter nyår börjar jag ju"jobba". Det är ju som en vanlig arbetsplats fast man testas och jag får ju inte mer i ersättning än mina 5000 kr från försäkringskassan för det. I januari är det också fem år sedan jag och m träffades, jösses. Fick mig att tänka på att det är sällan vi båda haft sysselsättning samtidigt. Han  har varit arbetslös och jag har pluggat, jag har varit sjukskriven och han har jobbat, ett tag var jag sjukskriven och han arbetslös. Undantaget är när jag jobbade som personlig assistent och han jobbade där han är nu, iaf. till årsskiftet. Efter nyår ska jag till miljövårdscentrum och han är arbetslös. Ska det vara så svårt för två personer att få jobb? vilket samhälle vi lever i...


Kognitiv störning

vad förbannad jag är. var hos läkaren idag, hon som utrett mig. jag fick inte diagnosen aspberger men däremot en kognitiv störning och drag av aspbergers syndrom. det är baserat på ett papper som min mamma skulle ha fyllt i om mig och min barndom. (Det var pappa som fyllde i), och det pappret var fullt av lögner! hur in i helsike kan han sitta och säga till mig i telefonen att jag hade en usel motorik som liten (alltid haft eg.) , men sedan skriva att i papprena att jag inte hade det. han hade till och med författat ett brev där han försökte få mig att framstå som så normal så möjligt, jag har ju studerat och så vidare.. jag brast ut i tårar och sedan blev jag förbannad. jag hade sagt långt innan att 1, min mor kommer inte att få fylla i det-det blir min far och 2, det kommer inte att stå sanning i det dem lämnar in. Min läkare som utredde mig var med på det, men inte de andra två som var tvugna att vara med och besluta för hon får inte sätta en diagnos som aspberger själv. Diagnosen Kognitiv störning fick hon däremot sätta själv. Som tröst fick jag höra att de har väldigt "trubbiga instrument" för att göra en utredning, och att jag har rätt till en "second opinion" och det kommer jag nog att utnyttja. Blev rekommenderad lindesberg som normalt sett gör det här i det här länet. att jag inte hamnade i lindesberg nu med min utredning, som det var tänkt från början, berodde på att de hade så mycket att göra att kön var så lång.Enligt henne så har de större möjligheter att göra en bättre utredning där.

Om de då skulle komma fram till samma sak så kan jag ta det, men om det är baserat på rätta grunder och sakliga fakta. Det är inte den här utredningen och jag blir så förbannad. mina föräldrar fattar inte att de inte hjälper mig utan tvärtom. so many years wasted... nu känns det roligt att åka till dem på jul, not. har lust att skrika och be dem dra åt helvete, så arg är jag. men för att inte göra mitt liv tusen gånger värre så kommer jag inte göra det.

Om jag inte ska börja bryta ihop totalt igen så måste jag hitta annat att tänka på. Igår var vi på en kvällstävling i karlskoga och jag vann klass två efter sudden. vilken klass man spelar i beror på vad man har för snitt där inne, och förra året låg jag jämt i botten i klass tre och nu vann jag klass två. Mina framsteg gör att jag orkar le även en dag som denna, med dåliga besked och vägar som inte var plogade kl. 13.45 i Örebro idag när det hade snöat hela dagen.

Nästa år

börjar jag därute på miljövårdscentrum, i januari. får vara där på heltid och ska börja i köket, jag hoppas bara att jag klarar av stressen och ev. oväsen som kanske kan förekomma. fick gå runt och titta på alla verksamheter idag när jag var där och det var ju intressant, även om det inte känns som de roligaste arbetsuppgifterna. på kontorsavdelningen fick de, som jag uppfattade, göra hemsidor och bränna skivor och lära sig allmänt om hur datorer fungerar om man nu inte kan det. känns inte alls stimulerande, men ändå skönt att få något att göra och träffa folk. jag ska försöka göra mitt bästa, det är ju för min framtid det gäller och jag vill verkligen så småningom ha ett jobb och kunna ha en normal inkomst, så att jag kan andas ut lite mer. kanske kunna unna sig en sådan lyx som att betala av sina skulder eller gå till tandläkaren, eller klippa sig regelbundet-när det behövs, inte bara när det är akut och man ser ut som ett stort risburr. kunna unna sig saker. kanske kunna resa bort när man är ledig, men allra främst: Planera för en framtid, våga tänka framåt, kanske försöka få barn. familj. kunna köpa sig skor av kvalitet, inte bara för att de är billiga. sådana saker.

För övrigt så ska jag bara vara på miljövårdscentrum i tolv veckor, sedan ska de försöka få in mig någonstans via aktiva. får se var allt slutar. är ett tag kvar.

på torsdag faller domen. går verkligen i väntans tider.

Äntligen

lossnade det igen, jag kunde slappna av och göra en (för mig) helt klart godkänd tävling. satte personbästa i på den anläggningen både i enskilt varv och totalt. Blev inte sämst i klubben heller, men det är inte så viktigt, är snarare ledsen för att de andra inte fick till det som jag slog för de är, iaf. på pappret, bättre än mig. De ska vara bättre än mig. M gick bra första och låg delad tvåa men slog bort sig helt och hamnade utanför prisplats, och då var det sju priser, så han var inte nöjd. Men klubben fick ändå två bra placeringar, vår lovande junior som kom tvåa sist satte också personbästa och vann klass c, och våran ordförande fick ett halvtaskigt första varv men satte även han personbästa och klättrade rejält och kom tvåa i klass b. Duktigt av er!

Kändes så j-a skönt, det började ju lossna för mig det sista vi spelade utomhus men sedan så har det inte alls gått bra. Har ställt för höga krav på mig omedvetet och inte kunnat slappna av, men nu kännde jag igen mig igen. En bra placering i klassen kan jag inte räkna med, är för många bra med, men jag är helnöjd med mitt spel och det är huvudsaken. Längtar till sommaren och mellansvenska cupen. de flesta nationella som vi brukar spea ingår i den, och de tolv bästa i varje klass per tävling får poäng efter sin placering, de tolv med flest poäng i varje klass går sedan till final, och då är det 4 klasser villket gör att jag har som mål att ta mig till final.

Imorgon ska jag till miljövårdscentrum , där jag ska få testas genom att "provjobba" på deras olika stationer framöver, så att de kan kartlägga mina svårigheter och se vad jag ev. behöver för hjälp om jag ska komma ut i arbete. På torsdag ska jag till sjukhuset en sista gång för att få domen, diagnos eller bara ett papper på att jag har problem och att de är samma som de som har aspberger har men inte tillräckligt för att få diagnos. Lite nervöst, jag vill ha en diagnos. Mina svårigheter försvinner inte för att jag inte har det, jag är ju jag ändå. Då skulle jag även så småningom kunna söka jobb på Left is right, ett företag som bara anställer folk med aspberger. Snacka om att man skulle känna sig som hemma.

Under tiden lever jag på att jag presterade bättre igen, äntligen. yeah.

Det var en gång

två småförvirrade bangolfare som var ute och åkte omkring på landet utanför Örebro. vi skulle åka hem till våran ordförande igår och hämta pengar till allas startavgifter för tävlingen i helgen, eftersom det ska betalas på plats (helst idag) och han inte ska dit och träna,men det ska vi. när vi väl hittat fram så får jag säga att det var ett för j-a fint hus de hade, iaf. det jag såg. och jag är ju oftast brutalt ärlig. jättemysigt kök, verkligen. satt och snackade en stund & hade det trevligt. fick se den "heliga boken" (pärmen med resultat).

idag bär det iväg för att träna. ska bli superkul, får träffa våran vän s också som kommer från en klubb mer åt stockholmshållet, han var nere på våran nationella och bodde då hos våra vänner l & s. vi möttes på några nationella tävlingar ute i sommras.

njae. kanske ska käka frukost? och försöka vakna till.

yeah.

Fanclub

M har vart sjukskriven några daga för ryggen, så idag körde jag han till sjukgymnasten. Visade sig att en disk stog ut (?) och därför gjorde det ont, han fick lite övningar att göra så ska han återkomma till veckan.

Igår var vi i e-tuna och tränade lite, var fullt med ungar där, antagligen någon friluftsdag eller liknande. Finns ju utrymme för frididrott där också bl.a. på slutet så stog jag och specialtränade på en bana,m stog vid slutet av banan och kastade tillbaka bollar åt mig. Plötsligt kom några få ungar fram till han och började ställa frågor. nästa gång jag tittade upp så kryllade det av ungar där som försökte komma fram och ställa frågor och titta. dem hämtade till och med bollen åt mig när den tog i koppen och hoppade över sargen. dem var jättenyfikna och bad till och med m om en autograf (!). han sa att så bra är han inte.... men ändå. han har fått en egen fanclub i e-tuna. det ni, det är det inte alla som har...


Minnen

Oh mama, Lili & Susie ska vara med i melodifestivalen igen. snubblade in här http://www.myspace.com/lilisusie och så är man direkt fast i en nostalgitripp som heter duga. Det var dem, tillsammans med Troll, och annat som man lyssnade på och hoppade runt omkring till på discon och när man träffade sina vänner, eller lyssnade på i freestylen när vi skulle åka någonstans. ska bli kul att se hur det går och hur låten låter, men att den skulle vara 80-talsinspirerad låter ju spännande. har några gamla lp-skivor hemma hos mina föräldrar med dem här artisterna. verkar som jag får förbereda mig på ytterigare nostalgitrippar framöver då alltså, när melodifestivalen tar fart.

För övrigt så fick jag igår ett brev med en kallelse till miljövårdscentrum. Det är ett ställe där de har olika stationer som ska föreställa olika arbetsplatser som man får "provjobba" på för att de ska kunna dokumentera ens svårigheter, fick jag förklarat för mig. Man kan bl.a välja på städ,kök,verkstad, kontor och bygg. jag är inte så kräsen av mig men verkstad och bygg är nog rätt så värdelöst för jag kan inte slå i en spik eller dra åt en skruv något vidare.. Ska bli spännande att se hur det går vägen. känns skönt på så sätt att jag får tabba mig här och göra misstag, jag kan vara mig själv och vara avslappnad för det är ju ingen riktig arbetsplats, här får jag göra misstag och göra saker i min egen takt. inte fel.

idag är m hemma för hans yggproblem har förvärrats. dem där råden med värktabletter och vara igång hjälper inte längre. han ringde vårdcentralen imorse och fick rådet att äta alvedon, och så sa dem att "sånt kan hända när man har ett stillasittande jobb" villket han precis förklarat att han inte hade. duktigt. det roliga är att när han sökte för sina konstiga utslag på foten så fick han tid inte långt därefter utan knussel. men att han skrek av smärta när han skulle resa sig för att hämta en penna, rakt i telefonluren till den som han pratade med, det behövs det inget läkarbesök för. kan någon förklara logiken i detta?

RSS 2.0