Val val val

Fullt av val...

LIte trött, sådär på valnatten. Blev som jag misstänkte, ett historiskt val. Andra gången på raken som borgarna vinner, om man nu kan kalla resultatet hittills för att vinna, och SD kommer in i riksdagen. Ingen är väl vinnare när det inte finns en egen majoritet för någon av blocken, men borgarna är störst och har i skrivande stund inte egen majoritet. Jag röstade inte på alliansen, men tror ändå att för Sverige som land skulle en egen majoritet för något av blocken vara bättre än som nu, med största sannolikhet en minoritetsregering. Speciellt med ett parti som inte har en heltäckande politik, inte som vi har fått se iallafall.

För egen del skulle jag som socialliberal kunna tänka mig att rösta på folkpartiet, men jag tycker då att jag får moderaterna på köpet och det vill jag inte ha, då tar jag hellre de rödgröna med miljöpartiet även om jag inte gillar dem heller. Inte undra på att dem har många väljare i storstäderna, eftersom det främst är människor på landet som missgynnas av flera av deras förslag. Nu är mina far nybliven pensionär, men tidigare har mina föräldrar, som bor på landet, varit beroende av två bilar. De har båda jobbat på olika tider i olika delar av trakten, en i stan och en mer upp åt landet. Det ska löna sig att jobba... eller? Ingen av dem är ju heller speciellt högavlönade. Bilar som jag kör ska vi inte ha. Helst. Ge mig då ett jobb så kanske jag kan köpa en miljöbil? Men ja visst  ja, hur funktionshindrad jag än är så är det väl mitt ansvar eller....   Visst har man eget ansvar men jag har en del problem. För sjuk för ett "vanligt" jobb men för frisk för mycket annat. Söker jag "enkla jobb" (jag nedvärderar inte alls sådana jobb över huvud taget om nu nå´n skulle tro det) så är jag för överkvalificerad pga. att jag läst på universitetet, söker jag jobb som kräver utbildning har jag för lite av den varan. Ja, plus mitt funktionshinder då.

Lite utsvävning kanske. Nåväl, det är jag bra på och nu när jag är trött så blev det mer av den varan. Varsegod.

För övrigt så har jag sagt att jag tycker att Ohly är betydligt bättre som privatperson än som partiledare (kanske beror lite på att han bjudit mig på öl några gånger men ändå.... ) men ikväll i studion sa han bra saker efter att valresultatet blivit klart. Samma sak med Sahlin, bra sagt. Egentligen finns det inga vinnare ikväll. Ja, kanske SD då.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0